Ці прізвища в Україні найдавніші: перевірте своє у списку

Читать на русском
Автор
6904
Маленька українка Новина оновлена 17 січня 2024, 10:23
Маленька українка. Фото https://pixabay.com/

В Україні є носії найдавніших прізвищ

Досліджуючи історію походження свого роду, в першу чергу потрібно дізнатися, якого походження прізвище. Саме вона може розповісти про соціальний статус, місце проживання, риси характеру, зовнішність предків і вказати наскільки ваш рід давній.

Сьогодні в Україні є носії найдавніших прізвищ, які утворилися ще за часів Київської Русі. Про це повідомляє генеалогічний ресурс "Рідні".

Ось їх список:

Білан – це прізвище налічує 7932 носії. За поширенням вона посідає 386 місце. Найчастіше зустрічається на Наддніпрянщині.

Балух – це родове ім’я налічує 689 носіїв та стоїть на 7223 місці за поширенням. Найчастіше таке прізвище можна зустріти на Галичині.

Величко – прізвище налічує 19693 носіїв. За поширенням вона посідає 99 місце. Люди з таким прізвищем найчастіше зустрічаються на Закарпатті.

Жедан – за поширенням це родове ім’я посідає 1045 місце та налічує 3768 носіїв. Найчастіше українці з таким прізвищем зустрічаються на Слобожанщині.

Логвиненко - нараховує 5591 носія і займає 625 місце за поширенням. Як і попереднє, найчастіше зустрічається на Слобожанщині.

Знайда — з таким прізвищем у країні проживає 2745 українців. За поширенням вона посідає 1552 місце. Часто його можна почути у Запоріжжі.

Раніше "Телеграф" розповів, скільки носіїв прізвища Порошенка та Тимошенко і що вони означають.