Що робити, якщо вмирає азалія: поради, про які знають не всі квітникарі

Читать на русском
Автор
3854
Кімнатна азалія неймовірно гарна
Кімнатна азалія неймовірно гарна. Фото https://www.instagram.com/

Ця ефектна квітка дуже вже вибаглива

Кімнатна азалія — красива, але вимоглива рослина. Найчастіше трапляється так, що барвистий кущ з квітами, придбаний у магазині, починає в’янути відразу після домашньої пересадки і, зрештою, гине. Причиною часто є неправильне створення умов для азалії, особливо у тих, хто тільки починає свій шлях у квітникарстві.

Відповідно до досвідчених квітникарів, пише Ukr.Media, часто причина невдач пов’язана з температурою повітря. Фахівці надали прості рекомендації, які допоможуть не лише зберегти азалію, а й домогтися її рясного цвітіння.

Як доглядати за азалією вдома

Азалії віддають перевагу прохолоді. Оптимальна температура для них поза періодом цвітіння становить +15…+18 °C. Азалія погано переносить високі температури, а максимальна допустима для неї близько +20 °C.

У холодну пору року рослину краще тримати якомога далі від опалювальних приладів. Взимку відповідні умови можна забезпечити на утепленому заскленому балконі або лоджії з помірним опаленням. Власники заміських будинків можуть розміщувати азалію на прохолодній веранді.

Для досягнення рясного цвітіння варто зменшити температуру в період формування бутонів. У цей час азалію слід тримати в прохолодному місці за температури +10…+12 °C. Подібні умови сподобаються рослині, і незабаром вона порадує вас багатьма красивими бутонами.

Раніше ми писали, чим підгодувати герань. Чудове і водночас доступне добриво.