Усього 5 грамів цієї кислоти продовжить життя петунії до нового сезону

Читать на русском
Автор
4044
Петунії радуватимуть вас своїм цвітінням
Петунії радуватимуть вас своїм цвітінням. Фото Freepik

У її складі немає агресивних для квітки елементів

Один з популярних квіток, петунія, рясно радуватиме своїм цвітінням завдяки правильному поливу. Спеціальне добриво для петунії, яке сприяє розвитку рослини, можна легко приготувати своїми руками, використовуючи прості інгредієнти.

Досвідчені квітникарі радять зрошувати петунії власним розчином на основі лимонної кислоти для продовження періоду цвітіння. Про це пише Ukr.media.

Як поливати петунії лимонною кислотою

Якщо ваші петунії мають стомлений вигляд, можливо, у рослини нестача заліза. Це легко виправити, використовуючи саморобне добриво у вигляді рідкого підживлення, основний компонент якого коштує недорого – лимонна кислота.

Як правильно поливати петунії, щоб зберегти цвітіння до наступного сезону? Розчиніть 5 г лимонної кислоти і додайте 8 г залізного купоросу на 2 літри води. Поливайте грунт розчином, що вийшов, уникаючи попадання рідини на листя петуній.

Також є ще один спосіб підтримати зростання квітки із використанням лимонної кислоти. Садівники рекомендують проводити підживлення з профілактичною метою кожні два тижні. Додайте трохи лимонного порошку (буквально на кінчику ножа) в 1 літр води. Це доповнення покращить цвітіння без внесення агресивних хімікатів.

Раніше ми писали, що додати у воду до троянд, щоб вони довше залишалися свіжими. Ви будете здивовані користю деяких підручних засобів.