Добрива з підручних засобів: чим поливати алое для активного росту та сили

Читать на русском
Автор
591
Рецепти добрив для алое
Рецепти добрив для алое. Фото Freepik

Є три добрива, які можна приготувати самостійно

Практично всі кімнатні рослини в зимовий період вимагають особливого догляду та підживлення. Не виняток і алое, який також потребує удобрення та поживних речовин. Ми вже розповідали про рецепт добрива для орхідей, а сьогодні ділимося, чим можна підживити алое.

Як виявилося, приготувати добрива для алое можна своїми руками із підручних засобів, пише belnovosti.by. З такими добривами алое активніше зростатиме і набереться сил.

Добриво для алое своїми руками

Добриво з чаю та кави

Зробити добриво для алое можна з висушеної заварки чаю або меленої натуральної кави. Потрібно просто посипати ґрунт у горщику цими заварками. Якщо переживаєте за мошку або плісняву, які можуть з’явитися на ґрунті, заваріть чай або каву повторно і цією водою поливайте вазон з алое.

Добриво з "м’ясної води"

Як виявилось, справжнім делікатесом для кімнатних рослин може стати вода, яка залишається після розморожування м’яса та м’ясних продуктів. Єдиний мінус — це неприємний запах, який може з’явитися після поливу алое "м’ясною водою". Таке удобрення краще проводити в теплу пору року, коли вазони можна винести на балкон чи веранду.

Добриво з вітамінів

Якщо у вас вдома завалялися капсули вітамінів В1, В6, В12, їх можна використати як добриво для алое. Розчиніть одну капсулу в літрі води та поливайте алое 1 або 2 рази на місяць. Також підгодовувати алое можна ампулами глюкози, але не частіше ніж раз на півтора місяці.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо розмовляти з фікусом? Цікаві поради щодо догляду за кімнатною рослиною.