Вилка впала - неприємність настала: що означає народна прикмета

Читать на русском
Автор
769
Це повір'я існує вже багато століть (фото створене з допомогою ШІ)
Це повір'я існує вже багато століть (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Це може мати різні значення, залежно від того, як і коли воно сталося

Виделка — це столовий прибор, який часто пов'язують з прикметами. Вона має жіночий рід, тому за народними прикметами падіння вилки часто пов'язують з жінками. Повір'я про падіння вилки існують вже багато століть. Вони були поширені в різних культурах світу, включаючи Європу, Азію та Африку. В українській культурі ці прикмети були особливо популярними в сільській місцевості.

Основні прикмети

  • Виделка, яка впала на підлогу, вказує на швидкий конфлікт з представницею слабкої статі. Це може бути сварка з дружиною, подругою, сусідкою або колегою.
  • Якщо виделка впала сама по собі, це означає, що в будинку є недоброзичливець. Це може бути людина, яка бажає вам зла або заздрить вашим успіхам.
  • Для працівників сфери обслуговування падіння вилки може означати звільнення. Якщо виделка була чистою, то вам запропонують нову роботу, а якщо брудною — то вас звільнять з поточної посади.

Додаткові нюанси

  • Якщо виделка впала в процесі миття посуду, то це означає, що в гості прийде жінка, яка буде багато пліткати.
  • Якщо виделка впала під час їжі, то це означає, що ви скоро зустрінетеся з людиною, яка буде вам симпатизувати.
  • Якщо виделка впала на ребро, то це означає, що вас чекає неприємна новина.

Як уникнути неприємностей

Якщо ви не хочете, щоб прикмета збулася, то можна провести обряд, щоб її нейтралізувати. Для цього потрібно підняти вилку і сказати: "Падінням своїм ти мене не вразила, нехай же і доля моя буде невразною".

Звичайно, не варто сприймати прикмети занадто серйозно. Однак, якщо ви вірите в них, то краще все-таки бути обережним і уникати неприємних ситуацій.

Раніше "Телеграф" розповідав, про народну прикмету — падіння ложки.