Без цього печива в Ісландії не сядуть пити чай: перевірений рецепт солодощів

Читати російською
Автор

Просто готується, швидко з’їдається

Якщо ви любите традиційні українські вергуни, то, напевно, вам сподобається і цей наш рецепт. Сьогодні ми приготуємо традиційну в Ісландії випічку під назвою клейнури. На батьківщині цю насолоду можна зустріти буквально на кожному кроці.

Варто лише раз спробувати клейнури — і ви готуватимете їх знову і знову. Неймовірний смак, фантастичний аромат завдяки кардамону – спробуйте, пальчики оближете. А рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати клейнури з кардамоном

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно пшеничне — 4 склянки;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • кардамон мелений — 1 ч. л.;
  • масло вершкове 73% — 1/3 склянки;
  • цукор — 3/4 склянки;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • молоко 2,5% — 1 склянка;
  • олія соняшникова рафінована — 6 склянок;
  • цукрова пудра — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо яйця із цукром. Продовжуючи змішувати, в отриману суміш поступово додаємо яйця, сіль, кардамон, борошно з розпушувачем, молоко та замішуємо м’яке тісто.
  2. На присипаному борошном столі розкочуємо тісто і розрізаємо на смужки ромбовидної форми. По центру кожного ромба робимо надріз, один кінець клейнура вивертаємо через розріз таким чином, щоб заготовки були схожі на наші вергуни.
  3. У каструлі розігріваємо олію та обсмажуємо клейнури золотистої скоринки. Готове печиво викладаємо на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.

Гарячі клейнури посипаємо цукровою пудрою і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного!