Ваші квіти скажуть "дякую": як допомогти їм краще рости, використавши шкірки від банана

Читать на русском
Автор
29669
Бананові шкірки стануть чудовим добривом для рослин
Бананові шкірки стануть чудовим добривом для рослин. Фото aktualno.pro

Як за допомогою відходів з бананів зробити підживку для квітів

Банан — не лише смачний, а й корисний фрукт. Він може бути поживним не лише для людей, а й для рослин. Існують й інші фрукти, що можуть стати у пригоді для кімнатних і не тільки рослин. Банани теж сприятимуть кращому росту квіток.

Для цього потрібна лише шкірка з банана. Тож наступного разу, поласувавши цим фруктом, не варто її викидати. Про це розповіли на ProstoWay.

Як зробити підживку для квітів з бананових шкірок

  • Можна просто порізати шкірку та розкласти її на ґрунті. Так він не втрачатиме потрібну вологу та його якість значно покращиться.
  • Також бананові шкірки — ідеальні для поливу квітів. Їх треба подрібнити та залити водою. Після цього варто залишити на декілька діб. Тепер можна поливати цією рідиною квіти.
  • Третій варіант застосування бананових шкірок полягає у компостній ямі. "Відходи" від бананів треба закинути туди та чекати до тих пір, поки вони не стануть добривом.

Бананові шкірки ідеально підходять для підживлення троянд, гладіолусів, фіалок, азалій та жовтців. Використовуйте будь-який з вищесказаних методів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити добриво для орхідей з апельсинових шкірок. Ваша рослина буде вам вдячна після такої підживки.