Не викидайте апельсинові шкірки: вони можуть стати хорошим добривом

Читать на русском
Автор
12875
Апельсинові шкірки - гарне хороша підживка для рослин
Апельсинові шкірки - гарне хороша підживка для рослин. Фото noviydoctor.com

Як зробити підживку для кімнатних і не тільки рослин з апельсинових шкірок

Апельсин — дуже смачний фрукт, який містить собі багато вітамінів. Однак не лише для людей він корисний. Раніше ми розповідали, як доглядати за фікусом взимку. Тепер поговоримо про те, як зробити добриво з апельсинових шкірок.

Апельсинові шкірки можуть покращити родючість ґрунту та підживити не лише городні рослини, а й кімнатні. Про це розповіли на ProstoWay.

Щоб підживити ґрунт апельсиновими шкірками, треба подрібнити їх та закопати на 5 сантиметрів. Вони збагачують землю азотом. Тому таку підживку можна додавати й у компостну яму.

Також апельсинові шкірки можуть допомогти боротися зі шкідниками. Річ у тім, що в цитрусових міститься речовина, що є отрутою для деяких комах. Її не люблять попелиці і павутинні кліщі.

Для того, щоб зробити такий настій, треба подрібнені шкірки залити теплою водою. Її треба 1 літр. Після цього його треба процідити, долити ще два літри води та 1 ст. л. мила. Цим розчином треба обприскувати рослини. Щоб позбутися попелиць, це треба робити тричі на тиждень. Щоб не було павутинних кліщів — 5.

Раніше "Телеграф" розповідав, як доглядати за орхідею взимку. Ми поділилися корисними порадами.