Жодного свята без цього салата не обійдеться: яскрава страва з апельсинами та фетою
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Яскравий, красивий, поживний салат на всі випадки життя
Салати з зеленню завжди актуальні, як на буденному, так і на святковому столі. А незвичайне поєднання продуктів, як, наприклад, апельсину та печінки, часто приваблює гостей.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати легкий та поживний салат у якому поєднуються, здавалося б, непоєднувані продукти: апельсин, гарбуз та фета. Однак страва неодмінно вразить ваші смакові рецептори, інформують на сайті "Клопотенко".
Як приготувати салат з гарбузом, апельсинами та фетою
Інгредієнти:
- 200 г гарбуза
- 100 г сиру фета
- 1 апельсин
- 1 зубчик часнику
- 2 гілочки базиліку
- 2-3 ст. л. оливкової олії
- чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Гарбуз очистити від шкірки, нарізати великими кубиками.
- Викласти їх на застелене пергаментом деко, збризнути оливковою олією, викласти зверху вичавлений через прес часник.
- Запекти гарбуз у розігрітій до 200 градусів духовці до м'якості
- Фету нарізати невеликими кубиками.
- З апельсину зняти цедру не зачіпаючи білий м'якуш. Вирізати апельсинове філе.
- На тарілку викласти шматочки гарбуза, сиру фета і філе апельсина.
- Додати листочки базиліка й апельсинову цедру.
- Полити салат оливковою олією, посолити та поперчити за смаком.
Якщо ви любите салати, рекомендуємо також варіант цієї страви з курячим філе, кукурудзою та маринованою цибулею за рецептом "Телеграфа". Приготувати такий салат досить просто, але він вразить вас неперевершеним смаком та яскравими квітами.