Не викидайте яєчну шкарлупу: як вона допоможе рослинам
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Розповідаємо, як підживити рослини за допомогою яєчної шкарлупи
У яєчній шкарлупі міститься велика кількість корисних речовин. Саме в ній містяться компоненти, що потрібні рослинам для росту та розвитку. Раніше ми вже розповідали, як зробити підживку з апельсинових шкірок. Тепер поговоримо про яєчні шкарлупи.
Яєчну шкарлупу можна почати збирати вже зараз. Що більше її буде — то краще. Про це розповіли на ProstoWay.
Така підживка може стати корисною як для вуличних рослин, так і для кімнатних. Її можна збирати упродовж цілого року.
При перегниванні шкарлупа віддає корисні елементи рослинам упродовж тривалого часу. Вона збільшує родючість ґрунту. Для цього потрібно її подрібнити та розсипати по поверхні грядок.
Кількість — приблизно три жмені на один метр квадратний. Після того, як розсипали її, грядки необхідно перекопати. Треба, щоб шкарлупа залишалася під землею. Якщо ви хочете, щоб така підживка почала діяти швидше, шкарлупу треба перемолоти до стану порошку. Це можна зробити за допомогою кавомолки.
Також яєчна шкарлупа здатна відлякувати від грядок шкідників. Особливо, капустянку та личинки хруща.
Раніше "Телеграф" розповідав, як виростити вдома мікрозелень. Ми поділилися корисними порадами.