Топ-5 кімнатних рослин, які очистять повітря в оселі (фото)

Читать на русском
Автор
4966
Рослини чудово очищують повітря
Рослини чудово очищують повітря. Фото pexels.com

Кімнані рослини не лише фільтрують повітря, а й допомагають боротися з пліснявою

Аби створити вдома затишок, достатньо поставити кілька кімнатних рослин у красивих горщиках, дотримуючись базових правил догляду. Можете обрати ті рослини, які очищають повітря від шкідливих хімічних речовин.

Вчені NASA дослідили, що кімнатні рослини виконують не лише естетичну фунцію. Вони захищають наші оселі від хімікатів та токсинів.

Алое вера

Це чудодійна рослина, сік якої використовується у комплексній терапії шкірних захворювань. Люди, які мають патології шлунково-кишкового тракту, приймають її внутрішньо для лікування запальних процесів, виразки, при порушенні секреції травних соків. Також алое дуже добре очищує повітря у приміщенні.

Алое
Алое - це рослина-знахідка

Драцена

Драцена – відмінний засіб для видалення з повітря бензолу, формальдегіду, трихлоретилену та ксилолу. Ці квіти трохи токсичні для домашніх улюбленців.

Драцена
Драцену не люблять домашні пухнастики

Хлорофітум

Хлорофітум знищує бактерії та віруси. Очищає повітря від шкідливих домішок: ацетону, формальдегіду, свинцю, парів ртуті. Ця рослина має ще одну цікаву властивість – вона накопичує вологу в листочках, а потім виділяє її в повітря.

Хлорофітум
Хлорофітум накопичує вологу у листочках

Фікус

Це дуже популярне невеличке дерево, яке добре себе почувають навіть в невеликих оселях. Фікус добре очищує повітря від бензолу, трихлоретилену та формальдегіду.

Фікус
Популярне міні-дерево

Спатіфілум

Спатифілум видаляє з повітря шкідливі хімічні речовини, зокрема ті, що виділяються через меблі, підкладки або корпуси побутової техніки. Він також добре працює з різними леткими хімічними речовинами, такими як бензол, ацетон, формальдегід та діоксид вуглецю.

Спатифілум
Спатифілум має красиві білі квіти

Раніше "Телеграф" писав, який чарівний еліксир оживить кімнатні рослини. Тут допоможе бананова шкірка.