Урожай вас порадує: коли та як садити перці на розсаду

Читать на русском
Автор
74899
У січні можна сіяти насіння на розсаду
У січні можна сіяти насіння на розсаду. Фото Pexels

Дізнайтеся, як сіяти насіння перців, щоб отримати соковиті та великі плоди

Навесні можна без проблем придбати розсаду у спеціалізованих магазинах. Але економні дачники вважають за краще вирощувати її самостійно. Перцям потрібно досить багато часу для того, щоб наростити сильне коріння. Тому їх, як і насіння томатів, можна сіяти навіть у січні.

Про те, як краще це зробити та в яких умовах вирощувати розсаду, пише Bhg.

Коли сіяти перці на розсаду

Різні сорти перцю вимагають різного часу для дозрівання. Солодкому болгарському перцю потрібно всього 60-90 днів, щоб дати плоди, тоді як гострим перцям чилі може знадобитися до 150 днів. В ідеалі посіяти насіння за 8-10 тижнів до останніх заморозків.

Як посадити насіння перцю на розсаду

  • Заповніть окремі горщики або лотки для сівби попередньо зволоженою ґрунтовою сумішшю.
  • Посадіть два-три насіння перцю в горщик або посадкову комірку і засипте насіння шаром ґрунту приблизно на пів сантиметра.
  • Перемістіть контейнери для вирощування у тепле місце.
  • Посадковий матеріал повинен отримувати від 12 до 15 години яскравого світла. Для цього можна використовувати фітолампи.
  • Регулярно поливайте насіння, щоб ґрунт завжди залишався вологим.
  • Накрийте контейнери із насінням харчовою плівкою.

Залежно від сорту насіння перцю проростає від 1 до 5 тижнів. Після проростання насіння зніміть плівку.

Як доглядати за розсадою перців

  1. Після проростання насіння перцю росте швидко, якщо одержують достатньо світла та вологи. Регулярно поливайте розсаду, щоб ґрунт залишався вологим, але не сирим. Ви також можете встановити невеликий вентилятор поруч із рослинами перцю, щоб посилити потік повітря та захистити розсаду від випрівання.
  2. Коли перець досягне кількох сантиметрів у висоту й у нього буде як мінімум два комплекти листя, видаліть найслабші саджанці, обережно висмикуючи їх за коріння або відрізаючи стебла ножицями. Проріджування розсади дає перцям, що залишилися, більше місця для зростання.
  3. Залежно від розміру контейнерів для вирощування, можливо, вам не доведеться пересаджувати перець, доки він росте у приміщенні. Однак, якщо ви помітили, що рослини виглядають скупченими або їх коріння стирчить із дна горщиків, пересадіть рослини у більші контейнери.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вирощувати томати у кімнатних умовах. Завдяки цій інструкції можна отримати урожай смачних плодів.