Зіпсуєте телефон: що не можна робити, якщо пристрій довго був на морозі

Читати російською
Автор

Чи можна гріти телефон на батареї після тривалого перебування на морозі

Користування телефоном на морозі не просто незручно, а й небезпечно для нього. Більшість людей роблять багато помилок, які сприяють поломкам гаджета. Раніше ми розповідали, як звільнити пам’ять телефону, нічого не видаляючи. Тепер поговоримо про те, що не можна робити з телефоном, який довго був на морозі.

Через мінусові температури акумулятор телефона може швидше розряджатися, а надалі повністю вийти з ладу. Про це розповіли на Апостроф.

Помилки, які багато хто робить після тривалого перебування телефону на морозі

Більшість людей, прийшовши додому з морозу, починають швидко гріти гаджет. Деякі навіть кладуть його на батарею. Однак цього робити ні в якому разі не можна. Річ у тім, що через перепад температур смартфон може вийти з ладу. Найкраще — покласти телефон при кімнатній температурі та не користуватися ним впродовж 20-30 хвилин.

Також поширеною помилкою є одразу після перебування гаджета на морозі відразу ставити його на зарядку. Робити це категорично заборонено, якщо ви не хочете, щоб ваш пристрій швидко вийшов з ладу. Варто зачекати 30 хвилин після приходу додому, а вже потім під’єднувати пристрій до живлення.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити підставку для телефона своїми руками. Ми поділилися корисними та простими способами.