Яка різниця між розпушувачем та содою: що краще класти у випічку

Читати російською
Автор

Вони не взаємозамінні

Ми розповідали, що треба зробити після випікання у силіконовій формі. Тепер ділимось порадами щодо використання у випічці розпушувача для тіста та соди.

Іноді кулінари вважають їх взаємозамінними та використовують поняття "розпушувач" та "сода" як синоніми, але насправді між ними велика різниця. Про неї розповіли на smachnonews.24tv.ua. Про це варто знати, перш ніж класти один або інший компонент у тісто.

У чому різниця між содою та розпушувачем

Що соду, що розпушувач широко використовують в кулінарії. Вони роблять структуру тіста легкою, повітряною, та підіймають тісто під час випікання. Різниця — у хімічному складі.

Якщо порошок для випічки містить крем тартар або інші подібні інгредієнти, то сода – це чистий бікарбонат натрію. Саме тому сода реагує лише з кислотними інгредієнтами, а розпушувач містить сталий рівень кислотності.

Що краще використовувати для випічки

Це залежить від десерту чи випічки. Якщо серед складників тіста немає кислоти, потрібно використовувати саме розпушувач. Якщо ж у складі, крім соди, є ще кислий компонент — ягоди, лимонний сік, кисломолочні продукти тощо, можна використовувати соду.

Під час приготування важливо дотримуватися конкретних вказівок у рецепті. Також ми розповідали, що зробити зі сковорідкою, щоб до неї не прилипали млинці.