В Україну йдуть справжні морози: де будуть найсильніші і коли закінчаться

Читать на русском
Автор
1294
У вихідні температура почне падати
У вихідні температура почне падати. Фото vsepic

Мокру теплу погоду змінять морози, але ненадовго

У середині першого тижня січня погода в Україні буде більш вологою. У четвер циклони Annelie та Brigitta зумовлять випадання опадів майже по всій території країни.

Вночі у більшості областей піде дощ та випаде мокрий сніг. Але вже вдень циклон Hannelore позбавить опадів південь, центр та захід України, повідомляє синоптик Наталія Діденко.

Карта із циклонами
Циклони, що визначають погоду

Найтепліше буде на півдні. У четвер можливі сонячні прояснення. Загалом температура повітря буде до +9. Набагато холодніше буде на півночі. Вдень стовпчики термометрів покажуть до двох градусів тепла, а вночі очікуються заморозки до -3.

Мокро буде у п’ятницю, 5 січня, у столиці. За прогнозом, у Києві буде дощ чи мокрий сніг. При цьому температура повітря вночі очікується до +3, хоча ще вдень варто чекати на мороз до -2. Водіям варто бути обережнішими на дорогах, адже до вечора п’ятниці зміцніє ожеледь.

Щодо морозів, то їх варто чекати з 7 січня. Цього дня, за прогнозом Діденко, арктичний холод почне заходити в Україну. Міцні морози можливі у Чернігівській та Сумській області.

Зимовий холод не довго мучитиме українців. Вже з 11 січня 2024 року температура повітря почне знову підвищуватися.

Раніше "Телеграф" писав про температурні гойдалки в Києві. Погода наприкінці першого тижня січня дуже нестійка.