Не ускладнюйте собі життя: як швидко прибрати квартиру після застілля

Читать на русском
Автор
1362
Стіл
Стіл. Фото Відкриті джерела

Краще за все — святкувати у когось вдома

Після новорічного застілля у кімнаті нерідко виникає бажання загорнути все у скатертину та викинути у смітник. Однак, якщо кілька людей допомагають прибирати, можна розподілити завдання між усіма, щоб швидше завершити процес.

Головне правило — це впроваджувати систематичний підхід і прибирати кожну зону послідовно. Як швидко прибрати "залишки" свята в кімнаті, можна дізнатись у "Апостроф".

Полегшити життя заздалегідь

За кілька днів до свята рекомендується провести вологе прибирання в будинку, а також прибрати все, що не потрібно буде під час святкування (якісь прикраси на полицях чи подушки). Зробивши це, можна бути спокійним, що вашу улюблену філіжанку не розбили. До того ж бажано заздалегідь придбати великі пакети для сміття та паперові рушники.

Одноразовий посуд

Одноразові столове приладдя та скатертини також полегшують прибирання після святкування. Так не потрібно все мити та прати, бо можна викинути. Одноразовий посуд випускається не тільки білого кольору, але і в спеціальних святкових і демонстраційних наборах.

"Висмикуйте" хвилинки між застіллям

Однак нічого поганого немає у тому, якщо є бажання святкувати зі звичайними столовим приладдям. Однак якщо воно брудне, то краще його замінити або помити. Це можна робити навіть під час застілля.

Не відмовляйтесь від допомоги

Усім разом взятися за прибирання — набагато раніше завершити цей процес. Якщо ви самі, можна залучити гостей, що хоча б трохи допоможуть: вивезуть сміття, приберуть за столом, допоможуть зі столом. Якщо є можливість, то можна заздалегідь купити техніку: робот-пилосос, посудомийну машину і т. д.

Техніка "три підходи по 15 хвилин"

Якщо немає сил на загальне прибирання, його можна розбити на три підходи по 15 хвилин. Почніть з перегляду будинку на наявність очевидних слідів новорічного святкування. Після короткого відпочинку беріться за прибирання пилу та бруду на поверхнях. Після наступної перерви – розпочинайте миття підлоги.

Найлегший варіант — клінінг

У будь-якому місті України є багато таких компаній, проте ціни різняться, особливо після Нового року це може бути не дешево. Якщо фінанси дозволяють, замовлення клінінгу допоможе забути про прибирання і повноцінно відпочити.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що можна зробити з апельсинових чи мандаринових шкірок після свят.