Як сказати "ні" телефону перед сном: що радять експерти

Читать на русском
Автор
1138
Спілкуйтеся в месенджері задовго до сну
Спілкуйтеся в месенджері задовго до сну. Фото Freepik

Робота мобільного телефону погіршує сон та спонукає часто прокидатися, перетворюючи відпочинок на поверховий процес

Перед сном не варто думати, як швидко зарядити мобільний телефон чи як красиво заселфитися, хоча усі ми любимо погортати стрічку новин або посидіти в месенджері, вже лежачи під ковдрою. Часом маємо класичний результат, коли ніби лягли спати вчасно, а заснули посеред ночі.

Відповідно зранку людина відчуває себе втомленою та розбитою, а продуктивність роботи у такому стані перетворюється на нуль. "Телеграф" розповість, що потрібно робити.

Що кажуть експерти

Експерти радять, що варто відмовитися від телефонів та інших гаджетів за годину до сну.

Робота мобільного телефону погіршує наш сон, спонукає часто прокидатися та перетворює сон на дуже поверхневий процес. Гормон мелатонін відповідає за контроль циклу сну і неспання, а синє світло від екранів сприяє тому, що мозок насичується кортизоном — гормоном стресу. Відповідно, якщо в організмі замало мелатоніну, ми не можемо швидко заснути та протягом дня почуваємось стомленими.

Дієві поради

Якщо важко відірватися від телефону на певний період, варто залишити його в іншій кімнаті та користуватися звичайним будильником.

Будильник
Звичайний будильник - хороша альтернатива

Можна навести будильник на телефоні, але сам гаджет покласти подалі від ліжка.

Добре, якщо завчасно ви перевели телефон у "нічний режим", так спокус ним скористатися буде менше.

Раніше "Телеграф" писав, як швидко "нагодувати" батарею гаджета. Найпростіший варіант, яким часто користувалися в еру кнопкових телефонів, це повністю вимкнути гаджет.