Для любителів позалипати: три корисні налаштування телефону, які вбережуть очі

Читати російською
Автор

Дізнайтеся, як захистити очі від дії смартфону

Смартфони стали невід’ємною частиною життя у сучасному світі. Проте, разом із користю, яку ми маємо від них, є й проблеми — вони негативно впливають на зір. Ми вже розповідали, навіщо в телефоні "режим польоту", а сьогодні ділимося як знизити негативний вплив гаджетів на очі.

Як пише "Телеграф", у телефонах є три налаштування, які знизять вплив на зір, якщо любите залипати у смартфон. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Розмір шрифту

Зменшити навантаження на очі допоможе збільшення шрифту у телефоні. Зробити це можна у налаштуваннях. Натисніть "Параметри/Налаштування", зайдіть в "Екран" і в розділі "Розмір шрифту" виберіть потрібний збільшений шрифт.

Яскравість екрану

Найкраще налаштувати у телефоні "Автояскравість". Це, по-перше, продовжить роботу батареї, а по-друге смартфон автоматично регулюватиме і адаптуватиме яскравість екрану залежно від зовнішнього освітлення в місці, де ви користуєтеся телефоном.

Режим читання

У сучасних смартфонах є вбудована опція під назвою "режим читання", що також регулює яскравість екрану. Якщо ви любите залипати перед сном у телефоні, активуйте цей режим, він знизить яскравість екрана і вбереже зір. Знайти цю функцію можна в "шторці" телефону і активувати одним натисканням, а потім таким самим чином її можна вимкнути.

Раніше "Телеграф" розповідав, як роздати Wi-Fi зі смартфона на ноутбук чи інший телефон. Дізнайтеся детальну інструкцію.