Майже, як "Олів'є", але не зовсім: "Робін-Бобін" з квасолею та копченим м'ясом

Читати російською
Автор

Цей салат стане окрасою новорічного столу

Кожен має свої плани та традиції стосовно новорічного столу. Хтось любить готувати нові страви, а дехто не уявляє свята без класичної "Шуби".

Сьогодні ми пропонуємо рецепт салату дуже схожого на "Олів'є", але з більш пікантним смаком. А поділилися ним на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати салат "Робін-Бобін"

Інгредієнти:

  • шинка (або варено-копчене м’ясо) – 250 г;
  • квасоля (консервована) – 200 г;
  • горошок (консервований) – 250 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • огірок (маринований) – 150 г;
  • яйця (варені) – 3 шт.;
  • арахіс (солоний) – 50 г;
  • майонез – за смаком;

Для маринування цибулі:

  • оцет 6% – 1 ст. л.;
  • вода – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати дрібними кубиками, додати оцет, цукор і воду. Перемішати та залишити маринуватися на 10-15 хвилин. Після цього злити рідину, за бажанням можна промити цибулю холодною водою.
  2. М’ясо або шинку нарізати кубиками.
  3. Варені яйця натерти на терці.
  4. У мисці змішати шинку, горошок, квасолю, маринований огірок, арахіс і мариновану цибулю.
  5. Додати майонез за смаком і перемішати.
  6. У роз’ємне кільце викласти салат, трохи утрамбувати. Зверху викласти натерті на терку яйця.

А якщо ви любите експериментувати з приготуванням салатів, рекомендуємо скуштувати салат з фетою та баклажанами. Всі інгредієнти відмінно поєднуються між собою.