Як правильно знімати фото на iPhone: два спритні трюки, про які ви не знали

Читати російською
Автор

Розповідаємо про деякі приховані функції камери на iPhone

Попри популярність продукції Apple, програма камери на iPhone не завжди є найбільш інтуїтивно зрозумілою у використанні. Навіть якщо ваш телефон не падав і камера в порядку, ви можете знімати роками фото, не знаючи повністю про всі її можливості.

Це можливо завдяки тому, що кілька корисних функцій приховані у сенсорних жестах. Скориставшись кількома порадами з фотографування на iPhone, ви зможете робити найкращі фотографії за допомогою камери, яка вже є у вас у кишені.

Як покращити якість фото на iPhone — лайфхак

Крок 1. Розблокуйте три приховані функції, просто натиснувши на тему.

Торкання екрана всередині камери iPhone фокусує об’єкт. Але є ще дві функції, до яких можна отримати доступ, просто натиснувши екран:

  1. Після торкання, щоб сфокусуватися, поруч із жовтим полем фокусування з’явиться значок жовтого сонця. Торкніться сонця і проведіть пальцем вгору або вниз, щоб висвітлити або затемнити зображення.
  2. Щоб фокус і експозиція були зафіксовані на об’єкті, поки ви рухаєте камеру, щоб знайти найкращий ракурс, торкніться та утримуйте об’єкт замість одного швидкого торкання. Це дозволяє переміщувати телефон і отримувати кращу композицію, поки об’єкт залишається у фокусі.
Фото: pocket-lint.com

Крок 2. Проведіть пальцем вгору або торкніться піктограми ^ для розширеного керування.

Програма камери містить кілька елементів керування у верхній частині екрана, наприклад увімкнення та вимкнення спалаху. Але якщо провести пальцем вгору в програмі камери або торкнутися ^, ви відкриєте меню розширених елементів керування.

Тут ви можете:

  • налаштувати фільтри;
  • налаштувати нічний режим;
  • змінити співвідношення сторін – якщо хочете, щоб фото стало квадратом 1:1 для Instagram.
Фото: pocket-lint.com

Це меню також відкриває більше параметрів, ніж доступне на головному екрані. Наприклад, автоматичний спалах можна увімкнути або вимкнути на головному екрані. Але в цьому розширеному меню ви також можете примусово змусити спалах залишатися увімкненим, а не тільки використовувати автоматичний режим і вимкнути.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому телефон може швидко розряджатися навіть із новим акумулятором. Дізнайтеся з наступної статті, яка функція вмить з’їдає заряд на iPhone і як її відключити.