Як розтопити піч чи камін сирими дровами: допоможуть ці хитрощі

Читати російською
Автор

Допоможуть підручні засоби

При правильній заготівлі та зберіганні дров на зиму деревина не гниє і проблем з розпалюванням не виникає. Але взимку може виникнути ситуація, коли сухих дров під рукою не виявиться, а топити піч потрібно буде по заріз. У такому разі не зайвим буде вміння розпалити сиру деревину.

Як розпалити сирі дрова

У магазинах можна знайти спеціальну рідину для розпалювання дров. Але цими засобами краще не користуватися. Крім того, що на них доведеться витратити гроші, то ще в процесі використання вони дуже неприємно пахнуть. Замінить їх соняшникова олія. Достатньо налити 2-3 столові ложки олії на поліна, щоб розтопити піч. Будьте обережні, тому що це — легкозаймиста речовина.

Другий спосіб розпалити сирі дрова – використовувати найпростіші інгредієнти – борошно та цукор. З них потрібно приготувати суміш. 3 чайні ложки борошна добре змішайте з 1 чайною ложкою цукру. Отриманою сумішшю потрібно добре посипати дрова, що відволожилися. Після цього їх легко розпалити.

Ще один доступний та ефективний засіб для сирих дров – кухонна сіль. Її не потрібно ні із чим змішувати. Достатньо посипати її на деревину, почекати 10-15 хвилин, поки вона вбере вологу та підпалити дрова.

Раніше "Телеграф" розповідав, які дрова краще вибирати для опалення будинку.