Конденсат зникне за 3 хвилини: спробуйте цей "німецький" спосіб проти води на вікнах

Читать на русском
Автор
16520
Конденсат – часте явище взимку
Конденсат – часте явище взимку. Фото Pexels

Провітрюйте житло без втрати дорогоцінного тепла

На перший погляд, конденсат може здатися несерйозною проблемою. Насправді вода, що скупчилася на вікнах, не тільки псує вигляд, але і призводить до утворення чорної плісняви. Тому проблему запотівання вікон потрібно розв'язувати якмога оперативніше.

Один із найпростіших і найдешевших способів позбавитися конденсату в будинку — відкрити вікна, хоч це й останнє, що хочеться робити в холодну погоду. Користувач Reddit поділився хитрим прийомом, який використовується в Німеччині, щоб захистити будинок від конденсату та плісняви, не дозволяючи теплу йти, пише Express.

Як попрощатися з конденсатом на вікнах

Цей метод заснований на правилі трьох хвилин, що дозволяє позбавитися конденсату без витоку дорогого опалення. Суть полягає в тому, що замість того, щоб тримати одне вікно відкритим весь день (що є марною тратою енергії), потрібно відкривати відразу кілька вікон по всьому будинку на три хвилини.

Це створить протяг, який змішає тепле вологе повітря всередині приміщення з холодним та сухим повітрям з вулиці.

Рекомендується так провітрювати приміщення кілька разів на день. Ефект не змусить на себе довго чекати.

Найкращий час, щоб відкрити всі вікна і використовувати цей метод, — після прийняття душу або приготування їжі, коли рівень вологості найвищий.

Раніше "Телеграф" ділився доступними способами видалення плісняви на стінах. На допомогу прийде не покупна хімія, а натуральні засоби.