Жалкуватимете, що не готували раніше: легендарне печиво з тріщинками

Читати російською
Автор

Красива та ефектна випічка

Ароматне шоколадне печиво відмінно поєднується з молоком або ранковою кавою. Також його можна брати із собою на перекус.

І якщо ви вже приготували таке печиво без шоколаду нашвидкуруч, то сьогодні пропонуємо спекти печиво з тріщинами, рецептом якого поділилися на порталі "Пляшка".

Як приготувати печиво з тріщинками

Інгредієнти:

  • борошно — 150 г;
  • какао-порошок — 60 г;
  • розпушувач — 5 г;
  • сіль — щіпка;
  • масло вершкове — 60 г;
  • цукрова пудра — 100-150 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • ванільний цукор — 5 г;
  • цукрова пудра для посипання – 100 г;

Спосіб приготування:

  1. У миску просіяти борошно, розпушувач, какао, сіль, ванільний цукор.
  2. В іншій мисці збити розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру, по одному додати яйця, збиваючи масу.
  3. З’єднати сухі інгредієнти з яєчно-масляною масою. Замісити липке тісто.
  4. Накрити миску з тістом плівкою, поставити в холодильник на 1 годину.
  5. Сформувати з тіста кульки приблизно по 20 г, обваляти їх у цукровій пудрі, викласти на застелений пергаментом лист.
  6. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати лимонне печиво з тріщинками. Воно виходить ніжним та ароматним.