Соковита зелень до новорічного столу: як виростити зелену цибулю за тиждень

Читать на русском
Автор
16345
Зелену цибулю можна виростити своїми руками
Зелену цибулю можна виростити своїми руками. Фото Freepik

Здивуйте близьких власноруч вирощеною зеленою цибулею

Вже менше двох тижнів залишилося до Нового року, тому саме час зайнятися вирощуванням зеленої цибулі, щоб додати її до страв на новорічному столі. Ваші близькі будуть здивовані, побачивши свіжу, а головне домашню зелень у своїй тарілці. Ми вже розповідали, як виростити мікрозелень у домашніх умовах, а сьогодні ділимося двома способами, як виростити зелену цибулю.

Вирощуємо зелену цибулю в тирсі

За допомогою тирси можна виростити зелену цибулю всього за тиждень, точно встигнете до свят. Вам знадобляться тирса, невеликі цибулини та міцні пакети. Спочатку розпарте в каструлі тирсу, потім злийте зайву воду і залиште остигати. Потім покладіть тирсу в міцний пакет шаром в три сантиметри і трохи утрамбуйте руками. Потім складіть у пакет з тирсою цибулини зі зрізаною шийкою, напустіть в нього повітря і закрийте пакет. Поставте пакети з цибулею у тепле світле місце та чекайте, коли цибуля пустить зелені стріли.

Вирощуємо зелену цибулю на підвіконні

Для цього способу вам знадобиться неглибокий контейнер, паперові рушники та невеликі цибулини. Налийте в контейнер трохи води, устеліть дно паперовими рушниками, щоб вони ввібрали всю воду і залишилося ще трохи. А потім викладіть цибулю корінням донизу одна біля одної. Поставте контейнер з цибулинами на добре освітлене підвіконня і стежте за вологістю — іноді потрібно буде підливати воду. І вже скоро ви зможете насолодитися свіжою зеленою цибулею.

Раніше "Телеграф" розповідав, як виростити свіжу зелень взимку у квартирі. Поради від досвідчених господарок.