Навіщо накривати рослини на зиму гіллям ялини: яка від цього користь

Читать на русском
Автор
1062
Ялинове гілля - хороше укриття городу на зиму
Ялинове гілля - хороше укриття городу на зиму. Фото ukr.media

Розповідаємо, чим накрити рослини на зиму, щоб вони не замерзли

Взимку грядки промерзають і рослини можуть гнити. Мало хто знає, як цього уникнути. Раніше ми вже розповідали, коли треба посадити овочі, щоб зібрати ранній урожай. Тепер поговоримо, чим накрити грядки на зиму.

Досвідчені садівники радять укривати город на зиму гіллям ялини. Чому варто робити саме так, розповідаємо разом з ukr.media.

Ялинове гілля — чудовий метод захисту від замороження. Це важливо для рослин, коріння яких розташоване близько до поверхні ґрунту. Це озима цибуля, часник і полуниця. Також ялинове гілля — додатковий шар ізоляції від гниття.

Укриття ялиновим гіллям захищає дерев'янисті стебла деяких рослин. Це троянда або виноград, від зимової сушки, коли вітер та низькою вологістю повітря спричиняють зневоднення, ламкість та відмирання стебел. Також колючі голочки слугують бар’єром від мишоподібних гризунів і зайців.

По-справжньому хороше укриття — велика та здорова гілка насичено зеленого або синюватого кольору хвої. Вона повинна бути без пошкоджень та деформацій на корі. Також пружною та не ламкою на дотик.

Укривайте город правильно на зиму, щоб навесні не вирішувати безліч проблем. А раніше ми вже розповідали, які кімнатні рослини цвітуть у холодну пору.

.