Посадіть їх вдома: топ-5 вазонів, які не бояться морозів (фото)

Читать на русском
Автор
3429
Фіалка не боїться морозів Новина оновлена 12 грудня 2023, 12:07
Фіалка не боїться морозів. Фото Freepik

Не всі рослини вміють протистояти низьким температурам

Вазони чудово прикрашають наші домівки, а взимку особливо дарують відчуття невідворотності відродження життя. Проте не всі рослини вміють протистояти низьким температурам.

"Телеграф" розповідає про ті вазони, які вміють долати морози та дарувати пишний цвіт навіть у зимові місяці. Перш ніж обрати вазони додому, варто дізнатися, які з них переживуть зимову погоду.

Фіалка

Фіалка добре підходить для зимового періоду. За цією рослиною не треба дуже ретельно доглядати. Лише регулярно поливати та давати достатньо сонячних променів.

Красуні-фіалки

Самшит

Самшит добре себе почуває як улітку, так і під час суворої зими. Для цієї рослини варто уважно обирати горщик. Високий та просторий підійде ідеально. Самшит узимку варто поливати рідко, адже він не любить мокрих коренів.

Невибагливий самшит

Клівія

Наприкінці зими зацвітає клівія. Їй потрібно небагато води, щоб підтримувати вологість листя. У ґрунт варто додавати органічні речовини.

Клівія - довгожитель

Конвалії

Конвалія стійка до морозів. Для неї також важливо обрати правильний горщик. Він має бути глибокий та стояти під непрямими сонячними променями. Поливати рослину варто зранку.

Ароматна конвалія

Чемерник

Чемерники цвітуть навіть тоді, коли зимові температури просто дошкульні. Їм потрібен ґрунт з органічними речовинами, а також небагато сонячного світла. Рослина віддає перевагу тіні, проте вимагає регулярного поливу.

Чемерник квітне навіть у затінку

Раніше "Телеграф" писав, які популярні кімнатні рослини можуть нашкодити домашнім улюбленцям. Зокрема коти, які люблять ласувати рослинами, можуть ненароком з'їсти щось не те.