Як створити зимовий сад у своїй оселі: прості поради

Читать на русском
Автор
2550
Зелений оазис вдома - це чудове місце для внутрішнього відновлення
Зелений оазис вдома - це чудове місце для внутрішнього відновлення. Фото Freepik

Якщо ви живете в невеликій квартирі, спробуйте створити хоча б невеличкий "зелений куточок"

Горщик з алое на кухні стане не лише прикрасою, а й хорошим помічником для господині. А облаштувати справжній зелений оазис у свої оселі, коли за вікном морози, — це чудова ідея. Горщики з запашними квітами піднімуть вам настрій під час довгих зимових днів.

Якщо ви живете в невеликій квартирі, спробуйте створити хоча б невеличкий "зелений куточок", пише Ukr.Media. А щоб усе вийшло, варто дотримуватися простих порад.

Характеристики рослин – це дуже важливо

Завжди варто враховувати особливості вирощування та розміри. Якщо ви початківець у цій справі, намагайтеся обирати невибагливі культури (алое, традесканцію, спатифіллум, фіалку, герань тощо). Вони здатні виживати, якщо ви щось зробите не так.

Можна створити сад з рослин різної висоти. Такий квітник виглядатиме красиво та гармонійно.

Якщо габарити квартири не дозволяють вам утілити всі ідеї, то краще подбати про квітник з невеличких рослин. Вони займатимуть багато місця, але суттєво прикрасять дім.

Враховуйте клімат в квартирі

Ваш сад має складатися з рослин, які будуть добре почуватися за умов приміщення. Якщо у вашій квартирі сухе повітря, добре приживуться кактуси, а субтропічні рослини почуватимуться погано. Як варіант – придбати зволожувач для повітря.

Зимовий сад розмістіть біля вікна

Рослинам часто не вистачає світла, тому їх потрібно розташовувати якомога ближче до вікон. Квіти добре почуватимуться на утепленій лоджії, у еркерах або поруч з французьким балконом. Чим більше світла рослини отримають, тим ошатнішими будуть виглядати.

У іншу пору року рослини потрібно притіняти. Римські та японські штори стануть у нагоді.

Не затінюйте приміщення – подбайте про світло

Якщо квітів багато, і ви поставите їх на підвіконня, то ризикуєте створити затінок. Розташовуйте рослини так, щоб вони не затуляли світло з вікон. Горщики з високими культурами можна поставити на мобільні підставки. Для менших екземплярів подбайте про більш високі. Так ви розвантажите підвіконня, а квіти матимуть світло.

Квітучі екземпляри розташовуйте на освітлених місцях

Рослини, що гарно квітнуть, вимагають більше світла. Тому їм потрібно виділити місце у "першому ряду" від джерела освітлення. Квіти з декоративним листям не такі вибагливі, а ліани і крупнолистяні культури витримають навіть напівзатінок.

Захистіть підлогу

Зону, у якій ви хочете розташувати рослини, потрібно підготувати заздалегідь. Якщо ви замислилися про зимовий сад ще під час ремонту, то є сенс облицювати її керамогранітом. У інших випадках достатньо постелити якийсь водовідштовхувальний матеріал. Так підлога не постраждає, коли ви будете обприскувати рослини.

Намагайтеся вписати рослини в інтер'єр

Аби створити зимовий сад у стилі мінімалізму, обирайте кашпо простої форми. Серед матеріалів краще підійдуть металеві ємності або біла кераміка.

Стилі кантрі і прованс хочуть ємностей з кераміки різних кольорів або дерев'яних контейнерів, в які можна посадити одразу кілька культур.

Прихильникам екостилю сподобаються звичайні теракотові горщики або дерев'яні ємності.

Прикрасьте зимовий сад

Якщо у вашому квітнику немає рослин, що квітнуть, а вам хотілося б додати йому трохи яскравості, можна скористатися різними аксесуарами. У спеціалізованих магазинах сьогодні можна знайти найрізноманітніші прикраси для садового і домашнього квітників.

Раніше "Телеграф" писав, які популярні кімнатні рослини можуть нашкодити домашнім улюбленцям. Зокрема коти, які люблять ласувати рослинами, можуть ненароком з'їсти щось не те.