Не робіть цього з каланхое взимку: правила догляду в холодну пору року

Читать на русском
Автор
29358
Каланхое
Каланхое. Фото publish.com.ua

Розповідаємо, що треба робити з каланхое, щоб розцвів взимку

Каланхое — досить незвична рослина. Вона родом з африканських тропіків. Мабуть, кожен його власник ставить собі питання, як доглядати за каланхое, щоб він розцвів?

Раніше ми вже розповідали про особливості догляду за орхідеєю взимку. Тепер поговоримо про каланхое.

Вирощувати та доглядати рослину досить легко. Головне - поставити її у світлій кімнаті, яка добре провітрюється. Про це розповіли на vikna.

Правила догляду за каланхое взимку

Ця рослина любить оприскування та поливання. Також її треба підживлювати мінеральними добривами для кімнатних рослин. Поливати каланхое слід раз на тиждень. Цього цілком достатньо.

Можна використовувати звичайний ґрунт, що продається в магазинах для саду та городу. Можна також додати в горщик трохи піску. На дно краще покласти дренаж.

Каланхое доволі стійке до шкідників та захворювань. Це значно спрощує догляд за ним. Проте, є загроза борошняної роси та сірої гнилі. Щоб уникнути цих захворювань, щовесни слід оприскувати рослину фунгіцидами.

Цвіте каланхое найчастіше саме взимку. Цей період триває 30 днів. Для нього підходить звичайна вологість повітря, тому можна не варто ставити поруч зволожувач. Коли кущ відцвітає слід обрізати всі квітконоси.

Пересаджувати рослину треба тоді, коли їй тісно в горщику. Робити це слід навесні. Тоді ж можна підживити та обробити каланхое від шкідників.

Оптимальна температура для рослини — 20-25°C. Взимку вона не повинна бути меншою, ніж 16°C.

Раніше "Телеграф" розповідав, як доглядати за зігокактусом взимку. Ці поради допоможуть вам зробити так, щоб він зацвів перед Новим роком