Жодна бульба не проросте: що обов’язково додати в ящики з картоплею взимку

Читать на русском
Автор
45691
Хитрість для збереження овочів
Хитрість для збереження овочів. Фото Pexels

Один фрукт не дасть картоплі зіпсуватися

Картопля присутня у меню практично на постійній основі. Її використовують як основний продукт, або як гарнір. Хтось вирощує картоплю на своїй земельній ділянці, а хтось закуповує її у великій кількості на зиму. І в тих, і у тих постає питання — як зберігати картоплю взимку, щоб вона не псувалася і не проростала.

Зберегти врожай до самої весни можна не тільки створивши для цього сприятливі умови, а й застосувавши деякі хитрощі. Для однієї з них знадобиться лимон.

Як правильно зберігати картоплю взимку

Насамперед у сховищі має підтримуватися постійна температура в межах від +2 і не вище 10 градусів тепла. Якщо льоху немає, то у квартирі для зберігання картоплі потрібно вибрати прохолодне місце. Також не варто забувати про показники вологості повітря. В ідеальних умовах вона має досягати до 80%. Ну і звичайно ж на картоплю не повинно потрапляти світло та сонячне проміння.

І вдома на балконі, і в підвалі картоплю найкраще зберігати у дерев’яних ящиках. Вони добре провітрюються, а у разі холоду їх легко можна накрити. Разом з картоплею в них рекомендується класти 1-2 лимони. Розрізати цитрусові не потрібно, а ось зробити кілька проколів потрібно.

Лимони не дадуть картоплі проростати. Періодично цитрусові слід міняти на свіжі. Замість лимона можна використовувати кисле яблуко.

Раніше "Телеграф" ділився порадами щодо зберігання домашньої консервації. Завдяки їм жодна банка не лусне.