У приміщенні чи на вулиці: де і як зберігати гортензії взимку

Читать на русском
Автор
3658
Неймовірно красиві гортензії будуть вас радувати навесні при правильному догляді взимку
Неймовірно красиві гортензії будуть вас радувати навесні при правильному догляді взимку. Фото vikna.tv

Розповідаємо, як правильно зберігати гортензії в холодні пори року

Якщо ви теж любите квіти і зима вас не лякає в догляді за ними, то ця стаття точно для вас. Раніше ми вже розповідали, де зберігати хризантеми, які викопали на зиму. Сьогодні поговоримо про гортензії.

Гортензії досить примхливі у догляді, але й водночас вони не приносять багато труднощів. Існує багато способів пересадки, висадки та укриття цих квітів. Ми разом з landshaft розкажемо про найдієвіші.

Як зберігати гортензії взимку

Якщо гортензії ще не посаджені восени, то можна їх зберігати на вулиці або в приміщенні. Однак, є також певні "правила".

Волотисті та деревоподібні гортензії не бояться морозів. Їх можна залишати зимувати у дворі та викопувати не потрібно.

Крупнолисті гортензії навпаки — не дуже люблять морози. Якщо температура близько -5°C вночі, квіти треба укривати.

Як укривати гортензії на зиму

Для цього слід зібрати їх до купи, зрізати шапки суцвіть та зрізати тонкі пагони. Далі треба зібрати листя та зв’язати гілки. Варто сховати їх під сніг та утеплити. Скористатися варто агроволокном. Проте, пам’ятайте, що їх треба провітрювати.

Є ще один спосіб укриття. Треба зібрати пагони, зв’язати їх та пригнути до землі, укривши агроволокном.

Якщо ви зберігатимете гортензії у приміщенні, то температура в ньому повинна бути від -1 до +5°C, а вологість — 60-70%. Поливати гортензії варто лише тоді, коли грунт починає підсихати. В березні треба збільшити кількість поливу. З кінця березня квіти можна перенести в дім і залишити їх там, поки не настане тепло. Як тільки ви будете впевнені, що морозів навесні більше не буде, можна висаджувати гортензії. У приміщенні можна зберігати навіть щойно куплені молоді саджанці.

Доглядайте та зберігайте гортензії правильно взимку — і вони порадують вас навесні своєю красою. А що в холодні пори року робити з півоніями, ми вже розповідали раніше.