З цим рецептом фантастичного маринованого буряка ви перестанете готувати інші салати

Читати російською
Автор

Зберігатися така страва може до двох діб

Буряк – незамінний продукт на нашій кухні. Ми готуємо з неї улюблений борщ, смачну "Шубу" та багато інших різноманітних страв.

Сьогодні разом із "Важно знать" ми буряки… замаринуємо. Ця страва виключно просто у приготуванні, проте навряд чи будь-який інший салат зрівняється з нею до смаку. Страва вимагає мінімуму зусиль, але смак маринованого буряка стане для вас та ваших близьких приємним сюрпризом.

Як приготувати маринований буряк

Інгредієнти:

  • 600 г буряка;
  • 10 г петрушки;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • сіль, чорний перець до свого смаку.

Інгредієнти для маринаду:

  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л. червоного винного оцту;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. меду.

Спосіб приготування:

  1. Буряк чистимо і нарізаємо шматочками. Викладаємо їх на застелений папером для випічки деко і кожен шматочок змащуємо оливковою олією. Відправляємо буряки в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Після цього часу перевертаємо буряк і запікаємо ще 20 хвилин.
  2. В окремому посуді змішуємо мед, оцет, оливкову олію та подрібнений часник.
  3. Запечені шматочки буряка викладаємо в глибоку тарілку, посипаємо петрушкою і заливаємо маринадом. Все ретельно перемішуємо, солимо, перчимо на смак, даємо настоятися півгодини та подаємо до столу.

Рекомендуємо також з буряка приготувати незвичайний салат за рецептом "Телеграфа". Його пікантність у тому, що овоч навіть варити не потрібно.