З цим рецептом фантастичного маринованого буряка ви перестанете готувати інші салати

Читать на русском
Автор
3919
Простий, корисний та швидкий рецепт
Простий, корисний та швидкий рецепт. Фото vazhnoznat.com

Зберігатися така страва може до двох діб

Буряк – незамінний продукт на нашій кухні. Ми готуємо з неї улюблений борщ, смачну "Шубу" та багато інших різноманітних страв.

Сьогодні разом із "Важно знать" ми буряки… замаринуємо. Ця страва виключно просто у приготуванні, проте навряд чи будь-який інший салат зрівняється з нею до смаку. Страва вимагає мінімуму зусиль, але смак маринованого буряка стане для вас та ваших близьких приємним сюрпризом.

Як приготувати маринований буряк

Інгредієнти:

  • 600 г буряка;
  • 10 г петрушки;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • сіль, чорний перець до свого смаку.

Інгредієнти для маринаду:

  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ст. л. червоного винного оцту;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. меду.

Спосіб приготування:

  1. Буряк чистимо і нарізаємо шматочками. Викладаємо їх на застелений папером для випічки деко і кожен шматочок змащуємо оливковою олією. Відправляємо буряки в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Після цього часу перевертаємо буряк і запікаємо ще 20 хвилин.
  2. В окремому посуді змішуємо мед, оцет, оливкову олію та подрібнений часник.
  3. Запечені шматочки буряка викладаємо в глибоку тарілку, посипаємо петрушкою і заливаємо маринадом. Все ретельно перемішуємо, солимо, перчимо на смак, даємо настоятися півгодини та подаємо до столу.

Рекомендуємо також з буряка приготувати незвичайний салат за рецептом "Телеграфа". Його пікантність у тому, що овоч навіть варити не потрібно.