З цим рецептом фантастичного маринованого буряка ви перестанете готувати інші салати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3995
![Простий, корисний та швидкий рецепт](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/7d/a970b4bf-bb9384cf6f1def450b2856f8f30a77d4.jpg?v=6925_1)
Зберігатися така страва може до двох діб
Буряк – незамінний продукт на нашій кухні. Ми готуємо з неї улюблений борщ, смачну "Шубу" та багато інших різноманітних страв.
Сьогодні разом із "Важно знать" ми буряки… замаринуємо. Ця страва виключно просто у приготуванні, проте навряд чи будь-який інший салат зрівняється з нею до смаку. Страва вимагає мінімуму зусиль, але смак маринованого буряка стане для вас та ваших близьких приємним сюрпризом.
Як приготувати маринований буряк
Інгредієнти:
- 600 г буряка;
- 10 г петрушки;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- сіль, чорний перець до свого смаку.
Інгредієнти для маринаду:
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 1 ст. л. червоного винного оцту;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ч. л. меду.
Спосіб приготування:
- Буряк чистимо і нарізаємо шматочками. Викладаємо їх на застелений папером для випічки деко і кожен шматочок змащуємо оливковою олією. Відправляємо буряки в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Після цього часу перевертаємо буряк і запікаємо ще 20 хвилин.
- В окремому посуді змішуємо мед, оцет, оливкову олію та подрібнений часник.
- Запечені шматочки буряка викладаємо в глибоку тарілку, посипаємо петрушкою і заливаємо маринадом. Все ретельно перемішуємо, солимо, перчимо на смак, даємо настоятися півгодини та подаємо до столу.
Рекомендуємо також з буряка приготувати незвичайний салат за рецептом "Телеграфа". Його пікантність у тому, що овоч навіть варити не потрібно.