Вимкнути чи перезавантажити? Корисна порада для тих, у кого зависає телефон

Читати російською
Автор

Фахівці рекомендують періодично вимикати та заново вмикати смартфони, навіть якщо ті працюють справно.

З проблемою зависання телефону стикався чи не кожен його власник. Однак далеко не всі знають, як правильно чинити в такій ситуації – перезавантажити смартфон чи вимкнути його.

Варто зазначити, що перезавантаження та відключення — це абсолютно різні процеси, кожен з яких по-своєму впливає на пристрій. Останній, як правило, складніший, ніж простий перезапуск. Про це пише "Апостроф".

Якщо смартфон зависає і не реагує на жодні дії, в такому випадку найкращим виходом буде його відключення. Перезавантаження може не впоратися з цією проблемою. Варто додати, що на відміну від перезавантаження пристрою, відключення зупиняє всі системні та програмні процеси, а також обнуляє кеш та незбережені дані.

При цьому фахівці сервісних центрів рекомендують періодично вимикати та заново вмикати свої смартфони. Проводити такі дії слід навіть у випадку, якщо телефон працює без збоїв і не підвисає.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що є випадки, коли не можна ставити телефон на зарядку, щоб не нашкодити акумулятору.