Деруни скасовуються: їх легко замінять незвичайні млинці зі шкварками

Читать на русском
Автор
16557
Ідеальна страва для сніданку чи перекусу Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:46
Ідеальна страва для сніданку чи перекусу. Фото shuba.life

Такі млинці сподобаються абсолютно всім

Мало знайдеться людей, які не люблять поласувати хрусткими золотистими дерунами. Як правило, готують їх з тертої картоплі з додаванням цибулі, яйця та невеликої кількості борошна.

А що, якщо з картоплі приготувати незвичайні млинці зі шкварками? Рецепт Shuba — ідеально для сніданку та перекушування. Хрумкі, золотисті зовні та м’які всередині, ці млинці чудові як самостійна страва, і в парі з будь-яким домашнім соусом.

Як приготувати млинці зі шкварками

Інгредієнти:

  • картопля — 800 г;
  • сало — 120 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • пармезан тертий – 100 г;
  • борошно пшеничне — 80 г;
  • дріжджі сухі — 2 г;
  • чебрець, гілочка — 4 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • олія соняшникова — 300 мл.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуйте необхідні інгредієнти: наріжте сало кубиками, картоплю помийте, почистьте і натріть на грубій тертці, збийте яйця, сир натріть на тертці.
  2. Натерту картоплю покладіть у миску, туди відправте листя чебрецю, збиті яйця і все ретельно перемішайте. Додайте пармезан, всипте борошно та дріжджі, додайте сало, посоліть, поперчіть і знову перемішайте масу.
  3. Розігрійте сковороду з рослинною олією. Столовою ложкою викладайте картопляну масу, формуючи млинці. Смажте їх з обох боків по кілька хвилин до рум’яного стану.

Готові картопляні млинці викладіть на тарілку, вистелену паперовим рушником. Подавайте їх із майонезом за рецептом "Телеграфа".