Зрізати півонії на зиму не треба: як власноруч зробити укриття для квітки

Читать на русском
Автор
3254
Що зробити, щоб півонії не замерзли взимку
Що зробити, щоб півонії не замерзли взимку. Фото News.Blog

Розповідаємо, як накрити півонії на зиму

Півонія — досить примхлива рослина. В період цвітіння вона любить сонце. Однак, якщо світла їй забагато і листки почали сохнути, краще створити для неї трохи тіні. Обрізку півоній рекомендують робити через 3-4 тижні після того, як опали квіти. Це припадає приблизно на липень. Тому і до зими її теж треба підготувати належно. Де зберігати хризантему, викопану на зиму, ми вже розповідали раніше. Тепер варто дізнатися й про півонії.

Ці квіти бояться морозів, тому укриття для них в зимовий час — найкращий спосіб зберегти кущ. Є декілька простих, але важливих правил, як це зробити без шкоди рослині. Як впоратися з укриттям півонії на зиму, поділилися на prostoway.

Як власноруч зробити укриття

Беремо дві дерев’яні палки або дуги. Схрещуємо над кущем, фіксуючи в землі. Також можна взяти три палки. Так конструкція краще триматиметься. Беремо спеціальну тканину або мішковину, щоб накрити кущ. Можна також зробити мульчування торфом. Він забезпечить тепло кореням півонії. Якщо зробити це за допомогою листя або соломи, можлива поява грибка на рослині.

Більше вам не доведеться морочити собі голову, як зберегти півонію на наступний рік. А що зробити з кімнатними квітами, щоб вони не замерзли взимку, ми вже розповідали раніше.