Квітам теж холодно: де зберігати хризантему, яку викопали на зиму

Читать на русском
Автор
4736
Де і як зберігати хризантему, яку викопали на зиму
Де і як зберігати хризантему, яку викопали на зиму. Фото harbuz.info

Розповідаємо, чи можна зберігати хризантему у квартирі взимку

Оскільки зими зараз не такі холодні, як були колись, звичайну садову хризантему можна не викопувати на зиму. Достатньо лише прикрити їх листям або компостом. А що робити, щоб кімнатні рослини не загинули, ми розповідали раніше.

Та, окрім садової, є й інші види хризантем. І якраз вони можуть замерзнути взимку. Тому їх краще викопати й помістити в горщики, ящики або відра, ділиться prostoway.

Коли викопувати хризантеми

Перш за все, квіти повинні завершити цвітіння. Потім можна обрізати сухі стебла на 15 см від рівня ґрунту. Посудину з корінням треба вкрити папером або якоюсь тканиною, щоб кущик не пускав паростки. Поставте в холодне приміщення, де температура не перевищує 3 градуси тепла. Якщо залишите квітку в будинку, то доведеться прищипувати молоді пагінці. До лютого хризантему треба тримати у погребі, а навесні слід винести й поставити на підвіконня, щоб пагінці проростали.

Способи укриття хризантем:

  • Найпростіший спосіб — підгорнути рослину заздалегідь, восени. Для цього викласти навкруги шар торфу, тирси чи перегною.
  • Можна скористатись сухим ялиновим гіллям або листям. Це хороша зимова "ковдра" для хризантем.
  • Як тільки випадуть перші зимові опади, треба приділити увагу хризантемам. Їх слід накрити додатковим шаром снігу.

Зберігання кореневищ

Коріння краще зберігати в темних прохолодних приміщеннях. Їх слід періодично обприскувати водою з пульверизатора. Це допоможе уникнути пересиханню рослини.

Так ваші улюблені квіти точно не замерзнуть. А як краще вчинити з півоніями з передзимовий період, ми розповідали раніше.