Збереже тепло та не впустить холод: цей елемент є обов’язковим в інтер’єрі взимку

Читать на русском
Автор
34613
Вдома буде тепло та затишно
Вдома буде тепло та затишно. Фото Pexels

Не пропустіть можливість зробити кімнати теплішими

У холоди важливо не тільки всіма доступними способами отримати дорогоцінне тепло в будинок, але й зберегти його. Здавалося б незначні деталі можуть зіграти важливу роль цьому питання. Варто додати до інтер'єру один елемент і в кімнаті буде значно тепліше.

Захистити будинок від протягів та зберегти тепло допоможуть жалюзі та штори.

Ні для кого не є секретом, що перед початком опалювального сезону рекомендується перевірити стан вікон, перевести їх в зимовий режим і утеплити, якщо в цьому є необхідність. Але не кожен замислюється про те, що жалюзі та штори на вікнах можуть захистити не тільки від палючого сонця влітку, а й від холодів.

Восени та навіть холодною зимою буває достатньо сонячних днів. У ясну погоду рекомендується відкривати жалюзі, штори та портьєри. Таким чином ви не тільки отримаєте більше природного світла у свій інтер’єр, але й зловите сонячне проміння, яке природним чином обігріє кімнати.

У похмуру та холодну погоду ролети та щільні штори не лише візуально зроблять інтер’єр затишніше та тепліше, але водночас ізолюють простір навколо вікон та знизять тепловтрати.

У морозні та вітряні дні штори перешкоджатимуть проникненню холодного повітря від вікна до кімнати. В одному та іншому випадку слід стежити за тим, щоб штори не закривали радіатори опалення.

Особливо оцінять користь від штор взимку власники будинків, де герметичність вікон залишає бажати кращого.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прибрати конденсат на вікнах. У цьому сприятимуть народні засоби.