Подарунки на Миколая, які приносять нещастя: що не можна дарувати

Читать на русском
Автор
3730
Свято Миколая — одне з найочікуваніших зимових свят
Свято Миколая — одне з найочікуваніших зимових свят. Фото Телеграф

Не всі подарунки підходять дітям

Свято Миколая є одним з найбільш теплих та родинних свят в українському календарі. Батьки намагаються непомітно покласти подарунок під подушку й день малечі починається з дива. Але не всі подарунки вважаються гарним знаком. В народних традиціях існують повір'я, які попереджають про недоречність певних презентів.

  • Гострі предмети — ножі, ножиці чи будь-які інструменти з гострим лезом традиційно вважаються поганим подарунком, оскільки можуть "різати" відносини між дарувальником і тим, хто отримує подарунок. Те ж саме стосується іграшкових аналогів ножів, мечів і зброї.
  • Годинники — вважаються символом того, що час дружби або любові може наближатися до кінця. Також можуть символізувати відлік до невдачі чи біди.
  • Рушники — хоча вони є традиційним подарунком на весілля як символ добробуту та домашнього затишку, у деяких регіонах вважається, що вони можуть приносити сльози, особливо якщо даруються не у радісні моменти.
  • Гроші — часто гроші дарують з найкращими намірами, але в езотериці існує вірування, що такий подарунок може принести матеріальні затруднення як тому, хто дарує, так і тому, хто отримує.
  • Туалетна вода чи парфуми — можуть бути символом поганих стосунків оскільки мають властивість "випаровуватися", що може бути інтерпретовано як недовговічність сімейної любові.

Важливо зазначити, що ці повір'я не слід сприймати надто буквально. У багатьох випадках наміри дарувальника та контекст, в якому подарунок вручається, мають набагато більше значення.

Коли вибираєте подарунок для близьких на Миколая, звертайте увагу не тільки на їхні побажання та вподобання, але й на традиції та символізм, який несе цей подарунок. Подарунок з відкритим серцем та чистими намірами завжди буде мати особливу цінність, незалежно від народних прикмет і повір'їв.

Нагадаємо, раніше ми докладніше писати, чому не варто дарувати рушники. Хоча це й здається гарним подарунком. Також варто розуміти, що перед тим, як дарувати гортензії — варто розуміти, що ці квіти досить неоднозначні.