Атмосфера покращиться: як підтримувати нормальну вологість у приміщенні взимку

Читать на русском
Автор
4687
Опалювальні прилади часто висушують повітря
Опалювальні прилади часто висушують повітря. Фото Pexels

Обов’язково зробіть це у опалювальний сезон

Взимку за відсутності опалення багато хто скаржиться на високу вологість, конденсат та появу плісняви у квартирі. Але при появі опалення або при використанні нагрівальних приладів виникає інша проблема — повітря сильно пересихає.

Якщо в кімнаті надто сухо чи волого, це може спричинити дискомфорт, проблеми зі здоров’ям, і навіть може поставити під загрозу структурну цілісність будинку. Уникнути неприємних наслідків сухого повітря допоможуть домашні рішення.

Комфортний рівень вологості в приміщенні становить 40-60%. Але якщо температура всередині приміщення 20 градусів і вище, то і вологість має бути відповідно вищою.

Найзручнішим способом впоратися із проблемою сухого повітря стануть зволожувачі різних типів. Але є й кілька простих рішень, які дозволять обійтися без придбання додаткової техніки.

Як нормалізувати вологість у квартирі

  • розвішувати мокрі рушники на дверях та інших поверхнях;
  • сушіння випраної білизни в кімнатах;
  • розміщення в кімнаті каструлі з гарячою водою;
  • розміщення на радіаторах судин із водою.

Тепла температура призведе до швидкого підйому пари та підвищення вологості повітря в приміщенні. Також варто не забувати регулярно провітрювати будинок, тому що правильна циркуляція сприяє підтримці належної вологості в будинку.

Раніше "Телеграф" розповідав, якою має бути температура в приміщенні взимку. У цій справі важлива золота середина.