Озима цибуля зійшла раніше часу: що робити з паростками перед зимою

Читать на русском
Автор
29693
Як врятувати озиму цибулю, яка зійшла перед зимою
Як врятувати озиму цибулю, яка зійшла перед зимою. Фото Freepik

Що робити, коли восени зійшла цибуля, посаджена на зиму

Цього року осінь видалася досить теплою, перепади погоди та температури могли заплутати городників. Це могло призвести до того, що озимі овочі зійшли раніше, ще до настання зими. Тож урожай треба рятувати. Ми вже розповідали, як виростити петрушку на підвіконні, а сьогодні ділимося, як врятувати паростки цибулі, яка проросла перед зимою.

Якщо сталося так, що цибуля зійшла ще восени, а не після зими, потрібно вирішити, що з нею робити, пише vikna.tv. Є два виходи — або викопати її, або вкрити на зиму, все залежить від розміру паростків.

Що робити, якщо зійшла озима цибуля

Паростки цибулі вразливі перед холодом, а це означає, що грядки потрібно утеплити. Але робити це можна тільки, якщо паростки маленькі і тільки-но почали пробиватися з-під землі. Зробіть мульчування грунту — посипте грядки пухкою землею, органічними відходами, опалим листям. Також можна вкрити озиму цибулю агроволокном, це врятує майбутній урожай від холоду.

Якщо ж так вийшло, що цибуля пустила зелені стріли і їх розмір дозволяє зрізати — зрізайте, буде вам зелена свіжа цибуля на салат. Однак, урожаю з цієї цибулі вже не буде, її варто викопати з грядок.

Раніше "Телеграф" розповідав, як виростити здорову "зимову" цибулю. Є три важливі умови для гарного врожаю.