Секрети зберігання фаршу: як зекономити місце в морозильній камері
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Лайфхаки для ощадливих кулінарів
Ми розповідали, як правильно заморожувати та розморожувати рибу. Тепер ділимось порадами щодо зберігання у морозильній камері фаршу.
Це, мабуть, найзручніший спосіб зберігання цього продукту — адже можна заморозити порціями, які ви використаєте на приготування однієї страви. Разом із ProstoWay розповідаємо, як закласти фарш на зберігання так, щоб він ще й займав якомога менше місця.
Як заморожувати фарш — поради
Щоб компактно скласти фарш, відділеним порціям треба надати геометричної форми. Найвдаліше заморожувати продукт брикетами у формі прямокутника чи квадрата. Саме так фарш займатиме менше простору.
Спосіб з харчовими контейнерами
Для цього знадобляться пластикові лотки для їжі прямокутної чи квадратної форми. Просто вистеліть їх плівкою, щільно викладіть всередину фарш. В такому вигляді заморожуємо фарш. Коли він замерзне, ви будете мати "м’ясні цеглинки", які зручно перекласти у пакети чи вакуум для зберігання. Так фарш займе мало місця — просто складіть шматочки один на один вздовж стінки абощо.
Пакет для зберігання
Викладаємо фарш у пакет для зберігання прямокутної форми. На цю роль згодиться навіть файл А3. Качалкою розрівнюємо все та заморожуємо. Потім залишиться просто поділити суцільний брикет м’яса на порційні квадратики і перекласти у морозилку.
Це дозволить заощадити місце у вашій морозильній камері. А про лайфхак, який дозволить із курячого фаршу приготувати дуже смачні котлети, ми розповідали раніше.