Поради дачникам: які озимі культури сіяти у листопаді для раннього врожаю навесні

Читать на русском
Автор
812
Є як мінімум три культури під озиму посадку Новина оновлена 13 листопада 2023, 13:38
Є як мінімум три культури під озиму посадку. Фото orchardo

Що посіяти у листопаді, щоб збирати врожай навесні

Досвідчені дачники та городники знають, що листопад не час розслаблятись, бо на ділянці ще багато роботи та закінчувати дачний сезон ще зарано. Місяць перед зимою та сильними морозами можна використовувати для висаджування озимих культур, які порадують урожаєм уже навесні.

Як виявилося, у листопаді на городі можна посіяти багато озимини, пише hochu.ua. Серед таких культур, наприклад, морква, шпинат та деякі види редьки.

Озима морква

Перед тим, як засіяти грядки на зиму морквою, потрібно добре підготувати ґрунт – він має бути добре зволожений та удобрений. Висаджуйте насіння до настання стабільних заморозків, а навесні не забувайте поливати грядки після першого потепління. Тоді вже незабаром вас порадує свіжий урожай.

Шпинат на зиму

Шпинат також можна сіяти під зиму, щоб навесні насолоджуватися свіжою ніжною зеленню. Ця культура стійко переносить холоди і вже з першим теплом порадує соковитим зеленим листям, яке можна їсти, а можна залишити на грядках, як елемент декору.

Озима редька

Аграрії наголошують, що не всі сорти редьки підходять для висаджування восени. Однак, деякі сорти все ж таки можна посадити — після посадки коренеплодів у землю, накрийте редьку агроволокном або утепліть грядки іншим зручним для вас способом. Вибирайте сорти, які стійкі до зимових холодів, тоді навесні радітимете свіжому врожаю.

Раніше "Телеграф" розповідав, що посадити на городі та саду у листопаді. Цим рослинам не страшний мороз та сніг.