Дитина народиться волохата: що не можна було робити вагітним, аби цього не сталося

Читать на русском
Автор
1355
Сучасна медицина запевняє, що ніщо не повинно заважати вам насолоджуватися часом з домашніми улюбленцями
Сучасна медицина запевняє, що ніщо не повинно заважати вам насолоджуватися часом з домашніми улюбленцями. Фото Телеграф

Це давнє повір'я виходить із бажання убезпечити майбутню дитину

Вагітність – це надзвичайний період в житті кожної жінки, коли вона стає особливо вразливою і відкритою до всіляких повір’їв та прикмет. Одна з найпоширеніших прикмет стосується контакту вагітної з тваринами, зокрема з домашніми улюбленцями. З давніх-давен існує вірування, що якщо вагітна жінка буде гладити тварину, то її майбутня дитина може народитись волохатою.

Цей звичай має глибокі коріння в народних повір’ях і міфах, що передавалися з покоління в покоління. Переконання базується на давній символіці та асоціаціях, пов’язаних із світом тварин. Так, в деяких культурах вірили, що тварини володіють особливими енергетичними властивостями, і контакт з ними може передати ці властивості людині. Зокрема, волосяний покрив тварин асоціювався з плодючістю та здоров’ям, але також із дикістю та первісністю. Вагітна жінка, яка гладить тварину, могла несвідомо "передати" ці риси своїй дитині. Звідси і виникло повір’я, що дитина може народитися з великою кількістю волосся на тілі.

Однак сучасна медицина та наука мають інше пояснення цього явища. Вчені стверджують, що генетика та спадковість є визначальними факторами у формуванні волосяного покриву на тілі дитини. Ніякі зовнішні впливи, такі як гладження тварин, не можуть вплинути на цей процес. Проте, незважаючи на наукові пояснення, багато жінок продовжують дотримуватись цієї прикмети, боячись негативного впливу на свою дитину.

Це також пов’язано з психологічним станом вагітної, її вразливістю та бажанням убезпечити майбутнє своєї дитини від будь-яких можливих ризиків. Здоровий спосіб життя, правильне харчування та позитивний настрій – ось що справді важливо для майбутньої матері та її дитини.

Нагадаємо, також існує повір'я, що жінка не має стригтися під час вагітності. А у будь-який інший час ще й стригти свого чоловіка. Усім іншим людям давнє повір'я не рекомендує зберігати власні речі на стільці. Цього разу в нього є і практичне значення.