Що робити, якщо смартфон "тупить"? Простий лайфак пришвидшить роботу гаджета

Читать на русском
Автор
9263
Ваш смартфон хоч і не буде "літати", але працювати швидше
Ваш смартфон хоч і не буде "літати", але працювати швидше. Фото Телеграф

Секрет захований в одному простому налаштуванні

Всі ми звикли до швидкодії наших смартфонів. Але що робити, коли здається, що ваш улюблений гаджет почав "тупити"? Так, можна вимкнути деякі функції, щоб він повільніше розряджався. А також є один простий, але ефективний лайфхак, який допоможе вам пришвидшити роботу вашого Android-смартфона.

Пришвидшення анімації: як це працює?

Кожен раз, коли ви відкриваєте додаток або переходите з одного екрана на інший, Android використовує анімацію. Ці анімації роблять користування смартфоном більш приємним, але вони також можуть сповільнити роботу пристрою, особливо якщо у вас стара модель.

Кроки до пришвидшення вашого смартфона:

  1. Відкрийте "Налаштування" на вашому Android-смартфоні.
  2. Перейдіть до розділу "Про телефон".
  3. Тапніть по "Номер збірки" 7 разів. Після цього ви отримаєте доступ до режиму розробника.
  4. Поверніться до головного меню "Налаштувань" і ви побачите новий пункт "Для розробників".
  5. Відкрийте цей розділ і знайдіть пункти "Масштаб анімації вікна", "Масштаб анімації переходу" та "Тривалість анімації".
  6. Змініть значення цих параметрів на "0.5x" або навіть "Вимк." для максимального пришвидшення.

Зауважте, що вимкнення анімацій може зробити користування смартфоном менш естетичним, але значно швидшим. Також на різних конфігураціях пошук цієї функції може дещо відрізнятися, але принцип той самий.

Нагадаємо, що догляд за вашим смартфоном не обмежується лише правильним заряджанням. Правильне розташування може врятувати його камеру від подряпин, зберегти заряд батареї та захистити від вологи. Також не забувайте про інші корисні поради, які допоможуть вашому гаджету служити вам довше і ефективніше — варто уникати цих дій під час зарядки.