Не викидайте їжу у смітник: 4 причини, про які мало хто знає

Читать на русском
Автор
1924
Не робіть так, щоб їжу доводилося викидати у сміття
Не робіть так, щоб їжу доводилося викидати у сміття. Фото Телеграф

Їжа — це не просто спосіб задовольнити голод. Це також спосіб показати свою вдячність, повагу та любов до світу, до себе та до інших

Ви звикли викидати залишки їжі в смітник? Це може бути дуже шкідливо не тільки для навколишнього середовища, але і для вашої долі. Наші пращури вважали, що їжа — це дар Божий, який не можна марнувати, як і низку інших речей. Вони знали, що кожен продукт має свою енергетичну силу та впливає на наше здоров'я, благополуччя та настрій. Тому вони дотримувалися певних правил, як поводитися з їжею, і нам варто почути їхню мудрість.

Не викидайте хліб

Хліб — це символ життя, достатку та родинного затишку. Викидаючи хліб у відро для сміття, ви ризикуєте прогнати з дому щастя, гармонію та гроші. Краще заморозити залишки хліба або висушити їх для подальшого використання. Або ж віддайте хліб тваринам — птахам, собакам або котам. Так ви покажете свою доброту та повагу до живих істот.

Не викидайте каші

Каші — це одна з найстаріших страв наших предків. Вони символізують родючість, достойну старість та фінансовий успіх. Викидаючи каші у відро для сміття, ви може позбутися всього цього. Краще подавайте каші у маленьких порціях або перетворюйте залишки на нові страви — запіканки, котлети або пироги. Або ж подаруйте кашу своїм домашнім улюбленцям — вони будуть раді такому ласощам.

Не викидайте овочі та фрукти

Овочі та фрукти — це джерело вітамінів, мінералів та антиоксидантів для нашого організму. Вони надають нам енергію, силу та кохання. Викидаючи овочі та фрукти у відро для сміття, ви може погано позначитися на своєму здоров'ї та стосунках з оточуючими. Краще зберігайте овочі та фрукти у холодильнику або споживайте їх свіжими. Або ж переробляйте їх на соки, компоти, салати або джеми. Або ж використовуйте їх для компостування — так ви збагатите ґрунт свого саду або городу.

Не викидайте молоко та молочні продукти

Молоко та молочні продукти — це символ чистоти, світлості та благословення. Вони захищають нас від злих сил, очищують нашу душу та тіло. Викидаючи молоко та молочні продукти у відро для сміття, ви можете прогнати з дому добро, мир та щастя. Краще споживайте молоко та молочні продукти у свіжому вигляді або переробляйте їх на сир, йогурт, кефір або масло. Або ж подаруйте їх комусь, хто їх потребує — дитині, літній людині або безпритульному.

Нагадаємо, що викидання сміття на ніч — погана ідея, яка може призвести до різних неприємностей. Зокрема, ви можете привернути до себе злодіїв, шкідників або небажаних сусідів. Також ви можете порушити санітарні норми та забруднити повітря. Крім того, є речі, які не можна викидати з дому, бо вони символізують щастя, достаток та захист. Наприклад, не можна викидати монети, годинники, дзеркала або квіти. Так ви можете позбутися свого благополуччя та гармонії.