Іменини Святослава у 2023 році: усі дні, коли Свят святкує День ангела

Читать на русском
Автор
2532
Розповідаємо про значення імені Святослав і коли в нього День ангела
Розповідаємо про значення імені Святослав і коли в нього День ангела. Фото telegraf.com.ua

У багатьох є знайомі Святослави

Ім’я Святослав — нехай не найпопулярніше на сьогоднішній день, але все одно вельми поширене в Україні. "Телеграф" вирішив розповісти, що воно означає, звідки взялося і коли всі Дні ангела Святослава.

Значення імені Святослав

Це класичне двоосновне слов’янське ім’я, яке утворилося шляхом додавання слів "святий" і "слава", — це одне з небагатьох слов’янських імен у православній традиції. Воно поширене в Україні та Польщі.

Зустрічаються такі форми імені як Свят, Святик, Слава, Святославка, Яся, Славуня.

Першим відомим носієм імені Святослав був великий князь новгородський та київський Святослав Ігорович Хоробрий (945-972). Також в історії залишились князь київський Святослав Ярославич (1073—1076) та Святослав Київський. Серед сучасних відомих Святославів варті згадки такі особи як лідер "Океану Ельзи" Святослав Вакарчук, ексгенпрокурор України Святослав Піскун, предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

Прийнято вважати, що Святослави зазвичай уперті, дуже комунікабельні, мають гарну фізичну форму, швидко навчаються і зазвичай вміють досягати фінансового успіху. Також у них часто є здібності до музики та мистецтва.

Коли День янгола Святослава?

Носії імені Святослав відзначають іменини лише раз на рік за церковним православним календарем: 6 липня, коли вшановується святий князь Святослав Всеволодович Володимирський.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, які подарунки не можна дарувати чоловікам.