Не лишайте ніж на столі: як ви можете нашкодити собі і своїй родині

Читать на русском
Автор
2047
Ніж - це не тільки зручний кухонний прилад, але й магічний символ
Ніж - це не тільки зручний кухонний прилад, але й магічний символ. Фото Телеграф

Щоб уникнути проблем, потрібно дотримуватися деяких правил поводження з ножем і не ображати домового, нечистого духа або самого ножа

З давніх-давен ніж використовувався для захисту від нечистої сили, для проведення обрядів і для вирішення конфліктів. Тому поводження з ножем вимагає особливої уваги і окрім ефективного догляду, наші предки дотримувалися безлічі прикмет і заборон.

Найпоширеніше пояснення повір'я, чому не варто лишати ніж на столі, полягає в тому, що це привертає до себе злу енергетику. Він може бути сприйнятий як виклик або погроза домовику, який живе у кожному житлі, пише "УНІАН". Домовик — це невидимий господар будинку, який дбає про добробут і злагоду в сім'ї. Але якщо його образити або розгнівати, він може почати капостити людям: сварити їх між собою, ламати речі, причиняти хвороби і нещастя.

Тому ножа на столі потрібно уникати, або ж швидко прибрати його після використання. Якщо ви все ж залишили ножа на столі, то можете спробувати помиритися з домовиком. Для цього потрібно поставити йому у кутку кусень хліба або миску молока. Так ви покажете свою повагу і добру волю.

Але домовик — це не єдиний, хто може обуритися на ножа на столі. За народними повір’ями, також можуть нашкодити нечистий дух або сам ніж. Нечистий дух — це зла сутність, яка полюбляє темряву і хаос. Вона може скористатися ножем як зброєю проти людини або ж просто пуститися у всякі шкоди. Сам ніж також може мати свою волю і характер. Якщо він лежить на столі без справи, то може почати "різати" успіх і здоров'я мешканців.

Тому ножа на столі не можна залишати ні вдень, ні вночі. Але особливо небезпечно це робити на ніч, коли злі сили активніші. Якщо ви забули прибрати ножа перед сном, то можете очікувати кошмарів, безсоння або проблем на роботі.

Щоб уникнути таких наслідків, потрібно дотримуватися деяких правил поводження з ножем. Ось декілька з них:

• Не кидайте ножа на стіл, а кладіть його обережно.

• Не спрямовуйте ножа вістрям до себе або до іншої людини — це означає погрозу або образу.

• Не залишайте ножа гострим краєм вгору — це означає конфлікт або нещастя.

• Не залишайте ножа брудним — це означає хворобу або бруд у домі.

• Не залишайте ножа самотнього — це означає самотність або зраду. Краще покласти поруч виделку або ложку.

• Не використовуйте ножа для інших цілей, крім їжі — це означає нестачу або борги.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете забезпечити собі і своїй родині спокій і гармонію. А якщо ви хочете привернути до себе удачу і багатство, то можете скористатися таким прийомом: покладіть на стіл монету і прикрийте її ножем. Так ви "приколете" гроші до себе і не дасте їм розтектися.

Зазначимо, що такі повір'я могли сформуватися у наших предків, оскільки ножі — це небезпечні предмети. Лишати їх на ніч не варто було, аби не напоротися чи не порізатися. А для того, щоб діти краще могли запам'ятати це правило — вигадували подібні цікаві повір'я.

Також варто пам'ятати, що не з усіх кухонних приладів можна їсти. Особливо небезпечно це робити з ножем. За народними прикметами та забобонами, така звичка робить людину злою, нещасною і самотньою. Тому краще використовувати виделку або ложку для приймання їжі. Нагадаємо, що зорі можуть прогнозувати погоду та врожай, а також здійснювати бажання. За народними прикметами та повір’ями, якщо ви помітили падаючу зірку, то негайно загадайте бажання. Але будьте обережні, якщо зірки постійно мерехтять — це означає сварку або нещастя.