Огірки теж люблять "ласувати" бананами: як збільшити врожай за допомогою простої підкормки

Читати російською
Автор

Багатий урожай огірків можна отримати завдяки підкормці з бананових шкірок

Огірки — це вимоглива до підживлення культура. Вони виснажують ґрунт і потребують регулярного додавання поживних речовин. А для смаку — дотримуватися регулярного поливу. Без підкормки огірки будуть слабкими, хворими і малопродуктивними. Тому важливо знати, чим підживити цей овоч, щоб отримати соковиті і хрумкі плоди. Одним з найкращих добрив для огірків є настій з бананових шкірок

Це екологiчне i дешеве добриво для огiркiв, яке мiстить багато калiю, фосфору, кальцiю i магнiю. Настiй з бананових шкiрок сприяє розвитку кореневої системи, покращує колір i аромат огiркiв, збiльшує їхню стiйкiсть до стресу i хвороб.

Для приготування настою з бананових шкiрок вам знадобиться:

• 10 л води;

• 3-4 бананових шкiрки.

Спосiб приготування:

• Помити бананові шкірки i нарізати їх на невеликі шматочки.

• Залити їх водою i залишити на 2-3 дні в теплому місці.

• Процідити отриманий настій.

• Полити огірки під корінь або обприскувати листя.

Норма витрати: 0,5 л на один кущ.

Частота застосування: 1-2 рази за сезон на початку цвітіння і під час плодоношення.

Настiй з бананових шкiрок не тiльки добре пiдходить для огiркiв, але i для iнших овочевих i квiткових культур, якi люблять калiй. Наприклад, ви можете використовувати його для пiдживлення помiдорiв, перцю, капусти, картоплi, троянд, гераней i iнших рослин. Такий настiй допоможе вам отримати сильнi i здоровi рослини з багатим урожаєм i красивим цвiтiнням.

Нагадаємо, що досвідчені городники вносять підживлення для огірків вже при посадці, додаючи корисні мікроелементи у лунки. За увесь сезон цю культуру рекомендується підгодовувати 3-4 рази. Хороший ріст огірків і їх плодоношення багато в чому залежать вiд грамотних пiдгодiвель. А якi добрива для цього використати — кожен городник вирiшує сам. Деякi надають перевагу домашнiм засобам, таким як дрiжджове добриво, деревна зола або курячий послiд. Інші використовують готові препарати для огірків, які можна купити в спеціалізованих магазинах.