День закоханих 14 лютого: привітайте другу половинку барвистою листівкою і ніжними словами

Читати російською
Автор

Надішліть миле повідомлення з листівкою в месенджері

У середу, 14 лютого, у світі та в Україні відзначається День закоханих. Це свято має давню історію, і цього дня прийнято обмінюватися валентинками та освідчуватися у коханні.

У цього милого та майже весняного свята є кілька версій походження. Одна з них розповідає, що основу для свята Дня закоханих заклала католицька церква у спробі замінити популярне у народі давньоримське свято родючості Луперкалії, яке відзначалося в середині лютого.

Ще одна версія свідчить, що перші валентинки з’явилися в 1415 році, коли герцог Карл Орлеанський відправив своїй дружині любовний лист із ув’язнення в лондонському Тауері.

А згідно з романтичною легендою, День святого Валентина має свою назву і присвячений усім закоханим через священика Валентина Римського, який таємно від імператора вінчав закоханих легіонерів імператорської армії з їхніми нареченими. За це згодом духовника було страчено, а на честь нього з’явилося таке романтичне свято.

Як би там не було, у сучасному світі люди 14 лютого освідчуються у коханні, обмінюються валентинками та подарунками зі своїми коханими та сміливо заявляють про свої почуття.

"Телеграф" підготував добірку барвистих листівок та яскравих картинок-валентинок, щоб ви могли відправити коханим на честь свята.

Колаж "Телеграф"

Раніше "Телеграф" розповідав про вихідні та свята у лютому 2024 року. Коли відпочивають та відзначають українці – календар свят.