День закоханих 14 лютого: привітайте другу половинку барвистою листівкою і ніжними словами

Читать на русском
Автор
5054
Надішліть близьким картинку-валентинку
Надішліть близьким картинку-валентинку. Фото Колаж "Телеграф"

Надішліть миле повідомлення з листівкою в месенджері

У середу, 14 лютого, у світі та в Україні відзначається День закоханих. Це свято має давню історію, і цього дня прийнято обмінюватися валентинками та освідчуватися у коханні.

У цього милого та майже весняного свята є кілька версій походження. Одна з них розповідає, що основу для свята Дня закоханих заклала католицька церква у спробі замінити популярне у народі давньоримське свято родючості Луперкалії, яке відзначалося в середині лютого.

Ще одна версія свідчить, що перші валентинки з’явилися в 1415 році, коли герцог Карл Орлеанський відправив своїй дружині любовний лист із ув’язнення в лондонському Тауері.

А згідно з романтичною легендою, День святого Валентина має свою назву і присвячений усім закоханим через священика Валентина Римського, який таємно від імператора вінчав закоханих легіонерів імператорської армії з їхніми нареченими. За це згодом духовника було страчено, а на честь нього з’явилося таке романтичне свято.

Як би там не було, у сучасному світі люди 14 лютого освідчуються у коханні, обмінюються валентинками та подарунками зі своїми коханими та сміливо заявляють про свої почуття.

"Телеграф" підготував добірку барвистих листівок та яскравих картинок-валентинок, щоб ви могли відправити коханим на честь свята.

День закоханих, День святого Валентина, листівки, картинки, валентинки, привітання
День закоханих, День святого Валентина, валентинки
День святого Валентина, листівки, валентинки
День закоханих, День святого Валентина, картинки, валентинки
День закоханих, День святого Валентина, листівки, валентинки
День закоханих, листівки, картинки, валентинки
День закоханих, День святого Валентина, листівки, картинки, валентинки, привітання
День закоханих, День святого Валентина, листівки, картинки
День святого Валентина, листівки, картинки, валентинки
День закоханих, День святого Валентина, листівки, картинки, валентинки

Раніше "Телеграф" розповідав про вихідні та свята у лютому 2024 року. Коли відпочивають та відзначають українці – календар свят.